TEI VILADA

Aquest curs s’ha obert la borsa de TEI per cobrir la plaça a l’Escola de Vilada.

Trobareu tota la informació a la web de l’Ajuntament: www.vilada.cat

PREINSCRIPCIONS LLAR D’INFANTS RURAL

Arrenquen les preinscripcions pels alumnes de Llar d’Infants;

En aquest enllaç hi trobareu tota la informació per seguir el tràmit.

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-0-3/inici/

Aquí, hi trobareu el PDF per omplir la Sol·licitud de Preinscripció.

Un cop hageu omplert el document i tingueu la documentació a punt, ens ho heu de fer arribar a zerberguedacentre@gmail.com

https://documents.espai.educacio.gencat.cat/FormularisModels/CentresGestioAdministrativa/A70.pdf

PORTES OBERTES A LA ZER

Aviat inicia el període de Portes Obertes i Preinscripcions pel curs 2021/2022.

Les Portes obertes es duran a terme de l’1 al 12 de març, i el període de preinscripcions comença el 15 i fins el 24 de març.

Aquest any, per poder fer les Portes Obertes és necessari concretar Cita Prèvia mitjançant o bé el telèfon o bé el correu electrònic.

De la mateixa manera, per poder fer la preinscripció a les escoles, caldrà entrar a la pàgina web que ha adaptat el Dep

artament d’Educació i que podeu trobar fent clic al següent enllaç:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

Si us interessa veure i conèixer les escoles de Borredà i de Vilada, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a:

zerberguedacentre@gmail.com

BORREDÀ: 938239000

VILADA: 938238180

Ah i, recordeu que podeu fer un cop d’ull a la web i al Projecte Educatiu de la ZER des d’aquest portal web: www.zer.cat

Seguiu-nos a Instagram, Facebook o Twitter buscant ZERBERGUEDACENTRE!

 

 

HEM SORTIT ALS MITJANS, I ARA QUÈ?

Aquestes últimes setmanes la ZER Berguedà Centre ha sortit als mitjans de comunicació.

La notícia que hem presentat és deguda a l’increment d’alumnat que hem tingut aquest curs 20/21, fruit no només de la situació sanitària actual amb el Covid19, sinó també de la predisposició de les noves famílies a fer un canvi de vida, a buscar un poble petit amb una escola que treballi amb metodologies actives i on l’aprenentatge sigui completament focalitzat en l’alumne.

Aquest any, tenim cinc famílies noves, algunes que no ens coneixien i d’altres que havien fet l’Educació Primària a alguna de les escoles de la ZER. Això fa que, comptant tots els alumnes des de Llar d’Infants, a Vilada comptem amb 35 alumnes i a Borredà, amb 21.

En els darrers anys, podem dir que hem consolidat el projecte de la ZER, i això es fa evident no només amb l’increment de matrícules, sinó també amb la continuïtat de l’alumnat i amb la valoració que les famílies fan del treball que es duu a terme a les escoles dia a dia.

Nosaltres seguim formant-nos i debatent sobre les bases de la ZER i la seva pedagogia. Malgrat els canvis constants de mestres que, com ja sabem, passen cada any, estem molt contentes de comptar al llarg dels cursos, amb professionals amb il·lusió i ganes de treballar i d’apostar per una educació plena i enriquidora pels alumnes.

Hem sortit als mitjans, i ara què?

Ara seguim treballant, amb força i moltes ganes de seguir endavant!

Podeu llegir les notícies que han sortit als mitjans, clicant a les imatges dels enllaços:

 

 

PREINSCRIPCIONS

Dimecres 13 de maig s’obre el període de preinscripcions pels alumnes de 1r i 2n cicle d’Educació Infantil i també per Educació Primària. Teniu temps fins el 22 de maig.

Per poder  preinscriure els vostres fills a qualsevol de les dues escoles, el Departament d’Educació ha elaborat un document que us permet fer el tràmit en línia.

Els alumnes de Llar d’Infants heu d’omplir aquest pdf:

http://ensenyament.gencat.cat/web/shared/OVT/Departaments/ENS/TramitOVT/preinscripcio/llars/sol-llars.pdf

Educació Infantil i Educació Primària, heu d’entrar a aquest enllaç:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

Un cop omplert l’aplicatiu del Departament, ens heu de fer arribar per correu electrònic el resguard de preinscripció (que us generara el mateix aplicatiu) i les dades de l’alumne (DNI de l’alumne (si en té), DNI del pare i  de la mare o dels tutors, Llibre de família, Targeta Sanitària de l’alumne i el Llibre de Vacunes).

Envieu-nos tota la documentació a zerberguedacentre@gmail.com

En el cas que algú, de manera excepcional tingui impossibilitat de realitzar els tràmits telemàticament, del 19 al 22 de maig ho podrà fer de forma presencial amb cita prèvia. Per fer-ho,  ens heu d’enviar un correu electrònic amb el vostre nom i telèfon. Ens posarem en contacte amb vosaltres.

Aquest any, davant la situació excepcional que estem vivint, no  hem pogut fer les portes obertes de manera presencial, però us hem elaborat un vídeo perquè  podeu veure de primera mà com és el dia a dia a la ZER  Berguedà Centre.

ACTIVITATS PELS DIES DE CONFINAMENT

I ARA QUÈ?

Durant aquests dies de confinament, a la ZER seguim treballant per estar en contacte amb els alumnes i amb les famílies.

  • Atenem cada cas en particular mitjançant el correu electrònic de la ZER:
   zerberguedacentre@gmail.com
  • Les eines de treball que utilitzem són Google Drive i l’aplicació web Padlet. Cada setmana es proposen activitats noves, que poden ser setmanals o quinzenals, i que promouen el treball d’investigació i d’autonomia dels alumnes, sense la necessitat d’estar contínuament connectat per haver de realitzar les tasques. Aquestes aplicacions permeten accedir-hi i treballar-hi des de l’ordinador, tauleta digital o mòbil. (S’han enviat videotutorials per aprendre a utilitzar-los.
  • Els alumnes segueixen tenint accés a la plataforma Bmath.
  • Es realitzen trucades telefòniques i videotutories amb els tutors i les tutores corresponents amb cadascun dels alumnes i, a més a més, s’intenten fer tutories grupals mitjançant Meet o Skype.
  • Les famílies tenen un document compartit individual on les mestres hi anoten les valoracions de les tasques.

L’accés a les dues eines és exclusiu per les famílies, alumnes i mestres. L’enllaç per accedir-hi s’ha enviat per correu electrònic.

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu qualsevol cosa.

Gràcies.

Cuideu-vos!

Setmana Blanca i l’Esport Blanc Escolar (EBE)

Dins de les activitats proposades per l’Associació Esportiva i emmarcades dins del Pla Català de l’Esport a l’Escola, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà i el Consell Esportiu del Berguedà, hi trobem la Setmana Blanca i l’Esport Blanc (EBE).

La Setmana Blanca es duu a terme al llarg d’una setmana sencera al gener, i és on els alumnes de P3 fins a 6è de primària tenen la possibilitat d’aprendre a esquiar a les pistes d’esquí de la Molina, gràcies als monitors especialitzats que els guien i els ajuden a millorar la tècnica i les habilitats en esquí alpí.

De l’altra, un cop passada la Setmana Blanca, els alumnes de Cicle Mitjà (3r i 4t de primària) es desplacen durant sis sessions del segon trimestre, a diferents pistes d’esquí i descobreixen tres modalitats d’esports de neu: l’esquí alpí, l’esquí de fons i l’snow, gràcies al programa Esport Blanc Escolar.

El programa Esport Blanc Escolar és la primera iniciativa portada a terme per promocionar i popularitzar els esports d’hivern a Catalunya. El programa va destinat a la promoció de l’esquí escolar, en les seves diferents modalitats, entre els alumnes de les escoles de les comarques del Pirineu.

L’Esport Blanc Escolar es va implementar de forma experimental el curs 2013-2014 comptant inicialment amb la participació de 20 escoles. Actualment hi participen alumnes de cicle mitjà de més de 90 escoles i de nou comarques diferents.

Des de la ZER Berguedà Centre creiem en l’esport com a mitjà per posar a prova i fomentar els valors que se n’extreuen: l’esforç, la superació personal, l’experimentació en situacions que són noves per l’alumne, el descobriment de noves habilitats, el fet de compartir experiències amb els companys de forma positiva, amb ganes i mantenint relacions d’amistat, d’intercanvi, de suport mutu i de confiança cap a un mateix i cap als altres. És per això que participem en aquest tipus d’iniciatives, per donar l’impuls necessari pels nostres alumnes per viure aquestes experiències de forma conscient, activa i positiva.

 

VIVIM CATALUNYA

Treballar per projectes que siguin, per sobre de tot, vivencials, dinàmics i únics, fa que l’experiència d’aprendre tingui un abans i un després.

Aquest tipus de projectes transversals, interdisciplinaris i internivells no es limiten a la cerca d’informació per resoldre preguntes, sinó que van un pas més enllà, aconseguint que cadascun dels alumnes se senti protagonista del seu procés d’aprenentatge, que tingui ganes de tornar a l’escola per saber-ne més i que, un cop fora, mantingui l’interès per qüestionar-se, indagar, experimentar i continuar.

A la ZER Berguedà Centre plantegem els projectes amb aquesta finalitat. L’energia i il·lusió que emana dels projectes que es dissenyen, s’encomanen a tots els àmbits (lingüístic, matemàtic, de medi, d’Educació Física, artístic…).

Com es duu a terme aquesta tasca?

Continua llegint