ASSEMBLEA DE ZER 21-22

Aquest dilluns 6 de setembre hem celebrat l’Assemblea de ZER d’inici de curs.

En aquesta Assemblea és on ens presentem tot l’equip docent, on expliquem quina serà la línia a seguir del curs i les seves novetats i on les aporteu i pregunteu.

En aquests documents hi trobareu l’acta del que s’ha parlat a l’Assemblea, el Pla d’Obertura 21/22 (que també es pot trobar a l’apartat Projecte Educatiu de la ZER d’aquesta pàgina web, juntament amb la resta de documents públics de la ZER), i els fulls de les Declaracions Responsables de cada etapa educativa que heu d’entregar omplerts i signats el primer dia de curs.

ACTA ASSEMBLEA DE ZER

PLA D’OBERTURA 21/22

DECLARACIÓ RESPONSABLE LLAR D’INFANTS

DECLARACIÓ RESPONSABLE EDUCACIÓ INFANTIL

DECLARACIÓ RESPONSABLE EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Què és el Projecte Artístic i per què en parlem a tot arreu?

Molts de vosaltres heu sentit a parlar del Projecte Artístic, o bé des de la ZER, o bé per les xarxes o bé pel boca a boca.

Ara fa una setmana vam presentar l’últim musical de la ZER al Local Cultural de Vilada, i creiem que és necessari fer una crònica detallada de què és, com es gesta i per què és tan important per a nosaltres dur a terme aquest projecte.

Fa set cursos enrere, la idea de presentar un musical on es connectessin la música, la dansa, el teatre i les noves tecnologies, va donar peu a l’estrena de: El Petit Príncep.  Aquest va ser el primer musical , i es va estrenar molt abans de la posada en escena del musical real del Petit Príncep. I això per què és important? Perquè és la base que demostra que els musicals de la ZER Berguedà Centre no són rèpliques d’altres obres ja existents, sinó fruit d’un treball d’hores de pensar, dissenyar i dur a terme una idea, un argument i flaixos del que volem que passi a dalt i a baix l’escenari, en definitiva, del que volem que visquin els nostres alumnes i el públic que ens ve a veure.

Des de llavors, cada any s’ha presentat un musical diferent, relacionat amb alguna efemèride que se celebra al llarg del curs. La Volta al Món, de la mà de les Aventures del Tintín, Un Musical molt Roald Dahl, Un munt de muntanyes, La màgia de l’Animació, Livin’ Catalunya, Som pols d’estrella (musical inèdit a causa de la pandemia) i, finalment, El Ritme del Meu Cor.

Així és com es cou el musical. Es parteix d’una efemèride de la qual gira tot el projecte interdisciplinari i transversal de tot el curs i, sobre això, es crea un argument, amb els seus personatges, les seves posades en escena, les seves cançons, lletres, coreografies i vestuari. Tot original de la ZER.

 

Un cop està dissenyat, la història ha pres forma i les cançons estan editades, es presenta als alumnes. Aquest és un dia molt important per a ells, ja que d’un curs a l’altre esperen amb candeletes aquest moment. Recordem els detalls que han de ser sorpresa per les famílies i, a partir d’aquí, comença l’espectacle!

Hores d’assajos, de canvis de tonalitat, de practicar un pas i un altre, una coreografia que hem de polir, un vestuari que hem de buscar, un atrezzo que hem de fer a plàstica, una setmana que ve el Lluís i ens grava cantant les cançons… i la ZER treu fum!

Es respira il·lusió a l’ambient!

S’apropa el dia i el cansament dels assajos es fa present a les dues escoles. Ballem a dins, i també a fora que ja comença a fer calor. Avisem als petits, els hi ensenyem què hauran de fer, riem i ens enfadem! Tots ho sabem, el Projecte Artístic és a tocar i volem que surti bé.

Amb el primer assaig al teatre, ens mirem de reüll pensant en recordar les instruccions d’on ens hem de posar, com hem de girar, quant de temps tenim per canviar-nos la faldilla amb la que sortirem a escena al cap de 5 segons…

La setmana abans de l’estrena, els nervis volten per tot arreu. Estem contents i, a la vegada, emocionats pel dissabte. Fem les últimes proves i preguntem a les mestres: <Això era així oi? Tindré temps de sortir i tornar a entrar? A qui agafo de la mà per saludar? >

Aquella setmana, el Pepe ja està en marxa. Va al Local a comprovar cables pel so, fent de tot i més perquè cada any soni millor. La Sílvia ens envia el cartell, els fulletons, les xapes i tot a punt per imprimir. Busquem micros! Això sí que ens fa patir! <Quants en necessitem? Com sonaran? Necessitem tenir-los a temps.>

És la setmana de les hores al teatre. A muntar llums. <Aquí un blau turquesa, aquí un vermell potent.> <A cosir faldilles i faldons! Necessitarem agulles imperdibles perquè s’aguanti tot.> <Gerard, pots fer un volt al teatre i baixar això de Borredà?>, també d’acabar vídeos <Aquest un pèl més llarg, vé un canvi de vestuari fort><Aquest any farem sonar una mica de jazz mentre entren els espectadors…>. I vinga a fer xapes!!!!

Divendres, assaig general. Normalment és el dia més dur de tots. Ho tenim tot, les llums, el Pepe als micros, el Lluís fent vídeo, el Miquel fent-nos fotos, les mestres amb el nivell d’alerta màxim… i, en un obrir i tancar d’ulls, ja som a dissabte.

 

Últim assaig abans que entri el públic. Ens preparem. Berenem coca amb llonganissa. Ens vestim i els presentadors donen la benvinguda al públic: <Bona tarda, podeu agafar un fulletó de mà i una xapa, en aquesta capsa podeu deixar-hi la voluntat…>

El públic seu.

Les llums s’apaguen.

Primer vídeo: EL LOGO DE LA ZER

Ara sí, COMENÇA L’ESPECTACLE.

Balls, diàlegs, teatre, música, marxa, emocions, il·lusions, confiança, superació, esforç, recompensa, orgull, satisfacció, nervis, por… ha passat una hora, a vegades una hora i mitja. S’ha acabat l’espectacle. Respirem amb els ulls brillants. Saludem. Pugen les mestres, també saluden. Aplaudim. Cridem. Ens abracem.

Alguns plorem, alguns altres ens aguantem.

Què és el Projecte Artístic?

És un projecte transversal, interdisciplinar, que engloba la música, la dansa…

Tot això ja ho sabem, ara bé, si ens pregunteu, què és el Projecte Artístic?

El projecte artístic som nosaltres, petits, mitjans, grans, de Vilada, de Borredà, d’aquest any uns, i el que ve uns altres. És la família que creix. Són els alumnes que es fan grans. Ho saben ells, i ho sabem nosaltres. És un regal.

Ho resumim? Doncs sí, el projecte artístic és això: la ZER Berguedà Centre.

 

 

TEI VILADA

Aquest curs s’ha obert la borsa de TEI per cobrir la plaça a l’Escola de Vilada.

Trobareu tota la informació a la web de l’Ajuntament: www.vilada.cat

PREINSCRIPCIONS LLAR D’INFANTS RURAL

Arrenquen les preinscripcions pels alumnes de Llar d’Infants;

En aquest enllaç hi trobareu tota la informació per seguir el tràmit.

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-0-3/inici/

Aquí, hi trobareu el PDF per omplir la Sol·licitud de Preinscripció.

Un cop hageu omplert el document i tingueu la documentació a punt, ens ho heu de fer arribar a zerberguedacentre@gmail.com

https://documents.espai.educacio.gencat.cat/FormularisModels/CentresGestioAdministrativa/A70.pdf

PORTES OBERTES A LA ZER

Aviat inicia el període de Portes Obertes i Preinscripcions pel curs 2021/2022.

Les Portes obertes es duran a terme de l’1 al 12 de març, i el període de preinscripcions comença el 15 i fins el 24 de març.

Aquest any, per poder fer les Portes Obertes és necessari concretar Cita Prèvia mitjançant o bé el telèfon o bé el correu electrònic.

De la mateixa manera, per poder fer la preinscripció a les escoles, caldrà entrar a la pàgina web que ha adaptat el Dep

artament d’Educació i que podeu trobar fent clic al següent enllaç:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

Si us interessa veure i conèixer les escoles de Borredà i de Vilada, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a:

zerberguedacentre@gmail.com

BORREDÀ: 938239000

VILADA: 938238180

Ah i, recordeu que podeu fer un cop d’ull a la web i al Projecte Educatiu de la ZER des d’aquest portal web: www.zer.cat

Seguiu-nos a Instagram, Facebook o Twitter buscant ZERBERGUEDACENTRE!

 

 

HEM SORTIT ALS MITJANS, I ARA QUÈ?

Aquestes últimes setmanes la ZER Berguedà Centre ha sortit als mitjans de comunicació.

La notícia que hem presentat és deguda a l’increment d’alumnat que hem tingut aquest curs 20/21, fruit no només de la situació sanitària actual amb el Covid19, sinó també de la predisposició de les noves famílies a fer un canvi de vida, a buscar un poble petit amb una escola que treballi amb metodologies actives i on l’aprenentatge sigui completament focalitzat en l’alumne.

Aquest any, tenim cinc famílies noves, algunes que no ens coneixien i d’altres que havien fet l’Educació Primària a alguna de les escoles de la ZER. Això fa que, comptant tots els alumnes des de Llar d’Infants, a Vilada comptem amb 35 alumnes i a Borredà, amb 21.

En els darrers anys, podem dir que hem consolidat el projecte de la ZER, i això es fa evident no només amb l’increment de matrícules, sinó també amb la continuïtat de l’alumnat i amb la valoració que les famílies fan del treball que es duu a terme a les escoles dia a dia.

Nosaltres seguim formant-nos i debatent sobre les bases de la ZER i la seva pedagogia. Malgrat els canvis constants de mestres que, com ja sabem, passen cada any, estem molt contentes de comptar al llarg dels cursos, amb professionals amb il·lusió i ganes de treballar i d’apostar per una educació plena i enriquidora pels alumnes.

Hem sortit als mitjans, i ara què?

Ara seguim treballant, amb força i moltes ganes de seguir endavant!

Podeu llegir les notícies que han sortit als mitjans, clicant a les imatges dels enllaços:

 

 

PREINSCRIPCIONS

Dimecres 13 de maig s’obre el període de preinscripcions pels alumnes de 1r i 2n cicle d’Educació Infantil i també per Educació Primària. Teniu temps fins el 22 de maig.

Per poder  preinscriure els vostres fills a qualsevol de les dues escoles, el Departament d’Educació ha elaborat un document que us permet fer el tràmit en línia.

Els alumnes de Llar d’Infants heu d’omplir aquest pdf:

http://ensenyament.gencat.cat/web/shared/OVT/Departaments/ENS/TramitOVT/preinscripcio/llars/sol-llars.pdf

Educació Infantil i Educació Primària, heu d’entrar a aquest enllaç:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

Un cop omplert l’aplicatiu del Departament, ens heu de fer arribar per correu electrònic el resguard de preinscripció (que us generara el mateix aplicatiu) i les dades de l’alumne (DNI de l’alumne (si en té), DNI del pare i  de la mare o dels tutors, Llibre de família, Targeta Sanitària de l’alumne i el Llibre de Vacunes).

Envieu-nos tota la documentació a zerberguedacentre@gmail.com

En el cas que algú, de manera excepcional tingui impossibilitat de realitzar els tràmits telemàticament, del 19 al 22 de maig ho podrà fer de forma presencial amb cita prèvia. Per fer-ho,  ens heu d’enviar un correu electrònic amb el vostre nom i telèfon. Ens posarem en contacte amb vosaltres.

Aquest any, davant la situació excepcional que estem vivint, no  hem pogut fer les portes obertes de manera presencial, però us hem elaborat un vídeo perquè  podeu veure de primera mà com és el dia a dia a la ZER  Berguedà Centre.

ACTIVITATS PELS DIES DE CONFINAMENT

I ARA QUÈ?

Durant aquests dies de confinament, a la ZER seguim treballant per estar en contacte amb els alumnes i amb les famílies.

  • Atenem cada cas en particular mitjançant el correu electrònic de la ZER:
   zerberguedacentre@gmail.com
  • Les eines de treball que utilitzem són Google Drive i l’aplicació web Padlet. Cada setmana es proposen activitats noves, que poden ser setmanals o quinzenals, i que promouen el treball d’investigació i d’autonomia dels alumnes, sense la necessitat d’estar contínuament connectat per haver de realitzar les tasques. Aquestes aplicacions permeten accedir-hi i treballar-hi des de l’ordinador, tauleta digital o mòbil. (S’han enviat videotutorials per aprendre a utilitzar-los.
  • Els alumnes segueixen tenint accés a la plataforma Bmath.
  • Es realitzen trucades telefòniques i videotutories amb els tutors i les tutores corresponents amb cadascun dels alumnes i, a més a més, s’intenten fer tutories grupals mitjançant Meet o Skype.
  • Les famílies tenen un document compartit individual on les mestres hi anoten les valoracions de les tasques.

L’accés a les dues eines és exclusiu per les famílies, alumnes i mestres. L’enllaç per accedir-hi s’ha enviat per correu electrònic.

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si necessiteu qualsevol cosa.

Gràcies.

Cuideu-vos!